Cro-tex

Tvrtka CRO-TEX d.o.o. osnovana je 1993. godine u Malinu, a razvojem poslovanja od početne ideje da poduzetnicima i obrtnicima koji se bave izradom tapeciranog namještaja ponudi sirovinu i repromaterijal za proizvodnju namještaja, tvrtka je u svoju ponudu uvela nove proizvode: bonnel žičane jezgre za madrace i namještaj, silikonske kuglice za punjenje jastuka u proizvodnji tapeciranog stilskog namještaja i jastuka za zdravo spavanje te u posljednje tri godine uvodi proizvodnju madraca od bonel žičane jezgre, spužve-pjene i memory pjene. 


Cro-tex trenutačno obavlja proizvodnju u vlastitom pogonu ali ne posjeduje stroj za štepanje madraca, zbog čega je prisiljena koristiti vanjske usluge. Upravo zbog toga dolazilo je do poteškoća, visokih troškova transporta i nemogućnosti odgovora na sve potrebe kupaca i zahtjeva tržišta. Želeći prevladati to “usko grlo” u procesu proizvodnje, u Cro-texu su pripremili projekt “Novim tehnologijama do boljeg sna”, koji je uspješno prijavljen i odobren za sufinanciranje sredstvima Europske unije, iz Europskog fonda za regionalni razvoj. - Kako bismo riješili glavni problem i ostvarili cilj projekta isplanirali smo nabavu CNC višeiglene šteperice, a sa zadovoljstvom mogu reći da se zahvaljujući provedbi projekta to i ostvaruje te smo sklopili Ugovor o nabavi šteperice s tvrtkom TWO DRAGONS d.o.o. Nabavom te CNC višeiglene šteperice uvest ćemo novi proizvodni proces koji će omogućiti izradu minimalno 30 novih varijacija postojećih proizvoda (madraca s različitim vrstama štepa) te tvrtku pozicionirati na mjesto pružatelja usluga štepanja (kooperanta) za proizvođače koji ne posjeduju potrebnu opremu - ističe direktor Cro-texa i voditelj projekta Dario Pavić. 

Po završetku projekta, kažu u Crotexu, tvrtka će smanjiti troškove, zadovoljiti potražnju, pružiti bolju kvalitetu i bržu isporuku proizvoda te na taj način postići učinkovitost, konkurentnost i povećanje prihoda za najmanje 30 posto u 2019. godini u odnosu na 2015. godinu. Provedbom projekta i po realizaciji planirano je i zapošljavanje dvije nove osobe, što je još jedan veliki rezultat u današnjem vremenu.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 327.275,00 kuna od čega je 222.004,00 kuna sufinancirano bespovratnim sredstvima Europske unije. Razdoblje provedbe projekta je od 16. listopada 2017. do 16. travnja 2018. godine.


Izdvojeno